На обороноздатність країни

На обороноздатність країни

У січні-серпні 2019 року платники податків Тернопільської області спрямували на потреби армії 180 мільйонів 953,3 тисячі гривень військового збору. Про це повідомили в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Надходження перевищили очікувані на 4,9 відсотка. Відтак на обороноздатність країни додатково сплачено 8,5 мільйона гривень. Порівняно з торішніми січнем-серпнем сплата військового збору зросла на 32,3 мільйона гривень або на 21,7 відсотка.

Лише в серпні цього року платники Тернопільщини сплатили 23,8 мільйона гривень платежу — майже на три мільйони більше, ніж торік за аналогічний період.

Не зайве нагадати, що військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику в зв’язку з трудовими відносинами. Тобто платники, які бажають підтримувати армію, повинні дбати про отримання легальних доходів. Ставка військового збору складає 1,5 відсотка від об’єкту оподаткування. Відповідальними за нарахування збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків. Військовий збір у повному обсязі перераховується до державного бюджету.

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області