Роз’яснювальна робота марно не пропала

Роз’яснювальна робота марно не пропала

Упродовж 2019 року не припиняється роз’яснювальна робота податківців із керівниками підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати та податкових платежів. Завдяки цьому виплачено 11,5 мільйона гривень зарплатної заборгованості.

Відтак до бюджету надійшло 2,7 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 4,1 мільйона єдиного соціального внеску.

Підвищення рівня заробітної плати сприяє зростанню надходжень до місцевих бюджетів, оскільки податок на доходи фізичних осіб є одним із основних джерел їх наповнення. Відтак податківці співпрацюють з органами місцевої влади щодо контролю за додержанням законодавства про оплату праці. Необхідну роз’яснювальну роботу провели із керівниками 952-х підприємств. З них 899 (94 відсотки) підвищили рівень виплати заробітної плати своїм працівникам. Як наслідок, додаткові надходження склали 11,6 мільйона гривень, з яких 5,2 мільйона податку на доходи фізичних осіб та 6,4 мільйона єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Окрім цього, перевірялися платників податків, які виплачували заробітну плату та інші доходи громадянам із порушенням вимог податкового та іншого законодавства (єдиний внесок). Із початку цього року проведено 40 перевірок суб’єктів господарювання — юридичних осіб та 15 перевірок суб’єктів господарювання — фізичних осіб. Після їх завершення донараховано 15,6 мільйона гривень податків та зборів (штрафних санкцій та пені), зокрема, 3,3 мільйона податку на доходи фізичних осіб, 2,1 мільйона єдиного соціального внеску та 900 тисяч гривень військового збору.

Завдяки активізації роз’яснювальної роботи в серпні додатково оформлено трудові відносини із 5874 найманими працівниками.

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області