Залишився ще четвертий чемпіонський пояс

Залишився ще четвертий чемпіонський пояс

У ніч із минулих суботи на неділю наш уславлений співвітчизник із Білгород-Дністровська на Одещині, дворазовий олімпійський чемпіон Василь Ломаченко домігся ще одного надзвичайного успіху в професійному боксі. Через сім років після того, як у Лондоні завоював своє друге олімпійське «золото», так само в столиці Англії, здолавши британця Люка Кемпбелла, додав до своїх чемпіонських поясів у легкій вазі за версіями WBA і WBO ще й вакантний титул чемпіона світу за версією WBC.

У свої тридцять і один рік Василь, звісно, не став зраджувати власним уподобанням і звичкам. Традиційно витративши перший раунд для «розвідки», далі тримав хід поєдинку під повним контролем. І хоча подій не форсував, запропонований ним високий темп не дозволяв суперникові розслабитися ні на мить.

Тричі Кемпбелл опинявся в критичних ситуаціях. У п’ятому і сьомому раундах потрапив під «обстріл» Ломаченка, пропускаючи удари серіями. Однак британця врятував гонг. А в одинадцятому Василь таки змусив його опуститися на коліна. До честі Люка і тоді не здався, достоявши таки до завершального в бою гонгу. Однак хіба для того, аби вислухати вердикт суддів, в якому ніхто не сумнівався. Всі троє рефері віддали перемогу Василеві Ломаченку — 119:108, 119:108, 118:109.

Після оголошення вердикту британець Люк Кемпбелл потрапив до лікарні для профілактичного обстеження. А новоспечений триразовий чемпіон світу Василь Ломаченко не забарився поділитися власними планами стати абсолютним чемпіоном світу, додавши до трьох поясів ще й четвертий — за версією IBF. Однак усе залежить не тільки від нього, а й від промоутера Боба Арума. Зрештою останній заявив: вірить у те, що українець виграє і четвертий титул. Також пообіцяв, що Василь Ломаченко і далі проводитиме бої з найкращими боксерами не тільки в легкій, але й у напівлегкій вазі. І порівняв нашого співвітчизника з такими великими бійцями, як Мохаммед Алі, Марвін Хаглер, Шугар Рей, Леонард, Флойд Майвезер, Оскар де Ла Хойя, Менні Пакьяо.

Стосовно ж самого бою, який приніс Василеві Ломаченку третій чемпіонський пояс, то наш земляк не забув віддати належне суперникові. Цей поєдинок, зізнався він, був найскладнішим у професійній кар’єрі. Так само, як не забув подякувати усім своїм уболівальникам, які переживали за нього і в залі, і біля екранів телевізорів. Натомість висловив сумнів стосовно того, що його наступний бій буде за звання абсолютного чемпіона світу. Адже 14 грудня ганець Річард Кіммі захищатиме свій пояс IBF у поєдинку з американцем Теофіло Лопесом.

На фото: Василь ЛОМАЧЕНКО з батьком і тренером Анатолієм ЛОМАЧЕНКОМ.

Фото з вільних джерел