Звіт про контрольовані операції

Звіт про контрольовані операції

Відповідно до підпункту 39.4.2 пункту 39.4 статті 39 Податкового кодексу України платники податків, які у звітному році здійснювали контрольовані операції, зобов’язані подавати звіт про контрольовані операції центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, до першого жовтня року, що настає за звітним, засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги». Про це нагадали в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Із 9 серпня 2019 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 10 червня 2019 року за номером 242 «Про затвердження Змін до форми та Порядку складання Звіту про контрольовані операції», яким унесено зміни до форми та порядку складання звіту, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 18 січня 2016 року за номером 8. Звіт за 2018 рік заповнюється та подається за оновленою формою та в порядку, затвердженими новим наказом.

Водночас Звіти за 2018 рік, подані платниками до набрання чинності нового Наказу та запровадження можливостей надання звіту за оновленою формою, вважаються дійсними.

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області