Нічия вдома і перемога — в гостях

Нічия вдома і перемога — в гостях

Удруге в цьому році на футбольному полі зустрілися ветерани тернопільської «Ниви» і чернівецької «Буковини». Наші земляки приймали друзів-суперників у червні на стадіоні у Великих Гаях, а минулої неділі завітали до них із візитом-відповіддю.

Зайве, мабуть, казати, що обидві зустрічі пройшли в напруженій і цікавій боротьбі. Якщо перша з них завершилася нічийним підсумком 1:1, то на стадіоні «Буковина» в сусідньому обласному центрі гості відкрили рахунок уже на другій хвилині. Влучний удар записав на свій рахунок Богдан Антонів, який у вісімдесятих роках минулого століття грав за «Ниву» в другій, тоді ще союзній, лізі майстрів.

Господарі, звісно, не особливо засмутилися, відразу позначивши свої наміри відновити рівновагу. Реальний шанс домогтися бажаного в них, щоправда, виник лише на двадцятій хвилині тайму, який за регламентом тривав пів години. Однак Василь Задорожняк, опинившись у вигідній ситуації, не зміг завдати удару по воротах, які захищав Віктор Назарук. Утім через сім хвилин «Буковина» таки зрівняла рахунок завдяки зусиллям Миколи Лесика.

Більше шансів відзначитися футболісти «Буковини» мали і після відпочинку. Принаймні дві можливості забити втратив їхній капітан Валерій Королянчук. Не використали своїх шансів і вже згаданий Микола Лесик та Володимир Павлов. Натомість «Нива», очолювана легендарним «марадоною», капітаном команди Володимиром Венгриновичем, приблизно хвилин за дві до фінального свистка таки завершила цьогорічну двоматчеву дуель на свою користь. Після удару Андрія Біскупа і рикошету від оборонця м’яч удруге опинився у воротах «Буковини» — 2:1 на користь «Ниви».

Наші земляки виступали в такому складі: Віктор Назарук, Анатолій Яцина, Ярослав Рикун, Олег Бендасюк, Андрій Біскуп, Євген Беззубко, Анатолій Назаренко, Олег Ющенко, Ігор Бендасюк, Володимир Венгринович, Богдан Антонів, Олег Тимець, Ігор Сороцький.

На фото: ветерани тернопільської «Ниви».

Фото з архіву Анатолія ЯЦИНИ