Перехід на спрощену систему оподаткування — за новою формою заяви

Перехід на спрощену систему оподаткування — за новою формою заяви

22 жовтня 2019 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 16 липня 2019 року за номером 308 «Про затвердження форм заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, розрахунку доходу за попередній календарний рік, запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку та витягу з реєстру платників єдиного податку», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 24 вересня 2019 року за номером №1054/34025. Про це повідомили в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Цим наказом затверджено нові форми:

— заяви про застосування спрощеної системи оподаткування;

— розрахунку доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування;

— запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку;

— витягу з реєстру платників єдиного податку.

Згідно з пунктом 2 згаданого наказу втратив чинність наказ Міністерства фінансів України від 20 грудня 2011 року за номером 1675 «Про затвердження форми свідоцтва платника єдиного податку та порядку видачі свідоцтва, форми та порядку подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та форми розрахунку доходу за попередній календарний рік», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 27 грудня 2011 року за номером 1536/20274.

З текстом наказу, який набув чинності, можна ознайомитися, скориставшись розділом «Нормативні та інформаційні документи» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (http://zir.tax.gov.ua).

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області