Забави депутатські

Забави депутатські

 Хіба то легко висидіти цілий день на пленарному засіданні? Мабуть, важко й, напевне, нудно. Тож найбільш активні народні обранці мусять знайти собі якусь забаву, аби принаймні не задрімати на тому засіданні.

Нардеп від «Опозиційної платформи — За життя» Ілля Кива (ні, ні, цього разу нічого такого не було) натягнув маску Джокера й шпацерував у ній по залі. Саме в той час новий депутат Сергій Рудик складав присягу. Спікер Дмитро Разумков  попросив любителя маскараду не перетворювати Верховну раду «в незрозум іло що». Пан Кива, щоправда, послухав доброї поради, маску зняв, поклав її на трибуну й трохи загадково прокоментував: «Те, що слідку є за вами, і те, що вас контролю є».

 А інший нардеп з тієї ж фракції, Василь Німченко, мабуть, вирішив спробувати того «забороненого плоду », проти якого сам же дуже активно виступав. Він брав участь у розробці законопроєкту про кримінальну відповідальність депутатів за кнопкодавство. Документ цей, зокрема, передбачає два роки позбавлення волі, якщо нардеп повторно попадеться на неперсональному голосуванні. Попрацював пан Німченко в поті чола над цим проєктом, а 12 листопада сам натиснув дві кнопки, що й зафіксував рух «Чесно»

 Таки справді нудно депутатам у залі, ось вони й шукають собі всяких пригод та розваг.

М. ЛУКАШКЕВИЧ.