Розпочнемо з Нідерландами, завершимо — з австрійцями

Розпочнемо з Нідерландами, завершимо — з австрійцями

Останнього осіннього дня, 30 листопада, в столиці Румунії Бухаресті відбулося жеребкування групового раунду фінального турніру чемпіонату Європи з футболу 2020 року. Ще до початку урочистої церемонії збірна України знала, що в групі С поміряється силами з однією з команд-господарів — Нідерландами.

Другим же суперником підопічних Андрія Шевченка стала збірна Австрії. Тобто вже відомо, що на Євро-2020 українці в Амстердамі зіграють із Нідерландами, а в Бухаресті проведуть матч з Австрією. Третій же конкурент по групі визначиться вже навесні наступного року. Ним стане переможець плей-оф Шляху D (Косово, Білорусь, Грузія чи Північна Македонія) або збірна Румунії, якщо переможе на Шляху А.

Пропонуємо вашій увазі склади всіх квартетів групового раунду фінального турніру:

Група А

Італія

Швейцарія

Туреччина

Уельс

Група В

Бельгія

Росія

Данія

Фінляндія

Група С

Україна

Нідерланди

Австрія

Переможець плей-оф Шляху D або Румунія

Група D

Англія

Хорватія

Чехія

Переможець плей-оф Шляху С (Шотландія, Норвегія, Сербія чи Ізраїль)

Група Е

Іспанія

Польща

Швеція

Переможець плей-оф Шляху В (Боснія і Герцеговина, Північна Ірландія, Словаччина чи Ірландія)

Група F

Німеччина

Франція

Португалія

Переможець плей-оф Шляху А (Ісландія, Болгарія, Угорщина) або переможець плей-оф Шляху D.

Варто нагадати, що плей-оф Євро-2020 відбудеться в березні наступного року. Саме тоді і будуть остаточно сформовані всі групи фінального турніру. Чемпіонат Європи розпочнеться в Римі 12 червня. А фінальний матч відбудеться в Лондоні на Уемблі 12 липня.

Відомий уже і розклад ігор за участю збірної України. Дебютний матч наші земляки, як ви вже щойно дізналися, проведуть в Амстердамі з Нідерландами. Гра відбудеться 14 червня. Через чотири дні, 18 червня, команда Андрія Шевченка в Бухаресті зустрінеться з колективом із четвертого кошика посіву. А завершальний поєдинок із збірною Австрії також відбудеться в Бухаресті — 22 червня.

Фото з вільних джерел