Прогнозований успіх фаворитів

Прогнозований успіх фаворитів

Минулих вихідних у шахово-шашковому клубі «Авангард» визначилися лауреати юніорського чемпіонату області з шахів. Цікаво, що стартували в турнірі 28 юних прихильників древньої гри, а до фінішу дістався лише 21 із них.

Причина вибувань банальна — грип і застудні захворювання. Саме через них не змогли приїхати з Чорткова Валентин Гулька і Вікторія Прийдун. Із цікавістю хотілося побачити гру й бронзової призерки чемпіонатів України з класичних шахів, чемпіонки України з бліцу і швидких шахів Софії Ковалик. Але і вона занедужала.

Натомість у спортивному плані обійшлося без несподіванок. Фаворит за рейтингом Владислав Кустра з обласного центру переміг заслужено. Жодного разу не програвши при трьох нічиїх, набрав 7,5 очка. Компанію на п’єдесталі йому склали два представники Тернопільського району. На пів бала відстав Арсен Гоць із Великої Березовиці, на півтора — Сергій Галапуп із Великих Бірок. Не можна не відзначити і студента Тернопільського національного медичного університету імені І. Горбачевського Михайла Якімчука, який виконав норматив першого розряду. Так само, як і десятилітнього Назара Сохора (5,5 очка) і на рік старшого за нього Богдана Цимбалістого.

Значно меншою була конкуренція серед дівчат. Проте переможниця Дарина Бондар, з якою займається Віктор Босак, у загальному заліку фінішувала третьою. А в турнірі дівчат другою стала Христина Білоус із Хоросткова, третьою — Антоніна Лещук із Почаєва.

Переможці турніру, як і фаворити, яким не вдалося взяти участь у змаганнях через хворобу, завоювали право виступити на чемпіонаті України в Краматорську. Успіхів їм на всеукраїнських стартах!

І. ПОДОЛЬСЬКИЙ.

На фото: лауреати турніру (зліва направо) — Христина БІЛОУС, Сергій ГАЛАПУП, Владислав КУСТРА, Арсен ГОЦЬ і Дарина БОНДАР.

Фото автора