Наймолодші чемпіони

Наймолодші чемпіони

В Умані на Черкащині відбувся чемпіонат України з універсального бою серед юнаків двох молодших вікових груп — до одинадцяти і тринадцяти років. За нагороди змагань сперечалися понад дві сотні учасників із 15-ти регіонів нашої держави.

Варто зауважити, що цей вид спорту донедавна вважався військово-прикладним. Однак сьогодні універсальний бій уже встиг стати одним з видів єдиноборств, що стрімко розвиваються і дуже популярні не лише серед дорослих, а й серед юнаків. У напружених поєдинках, що складалися з двох розділів — подолання спеціальної смуги перешкод і бою на татамі, спортсмени змагалися не тільки за медалі з грамотами, а й за можливість представляти нашу країну на чемпіонаті світу з універсального бою, який у квітні має відбутися в столиці Фінляндії Хельсінкі.

У молодшій віковій групі Тернопільщину на цих змаганнях представляли двоє вихованців обласної дитячо-юнацької спортивної школи з літніх видів спорту. Провівши три переможних поєдинки, учень ЗОШ №7 Дмитро Патиковський став чемпіоном у ваговій категорії понад 45 кілограмів. А Ілля Мисенко із ЗОШ №4 виборов друге місце в суперечці атлетів, чия вага не перевищує 31 кілограм.

Юних тернопільських спортсменів готували до змагань голова Федерації універсального бою Тернопільської області Дмитро Патиковський-старший і тренер Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту Іван Лозинський.

В. ШАНДРИГОСЬ.

На фото: голова Федерації універсального бою Тернопільської області Дмитро ПАТИКОВСЬКИЙ-старший разом із переможцями змагань Іллею МИСЕНКОМ і сином Дмитром.

Фото автора