Кількість перевірок зменшилася на третину

Кількість перевірок зменшилася на третину

Упродовж січня-березня 2020 року фахівці управління податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування головного управління ДПС у Тернопільській області провели 58 перевірок суб’єктів господарювання — юридичних осіб, що на 30 відсотків або на 25 перевірок менше, ніж торік. Кількість планових, скажімо, скоротилася на п’ять, а позапланових — на 20 перевірок.

За порушення податкового законодавства донараховано 21 мільйон 957 тисяч гривень платежів.

Загалом у першому кварталі донараховано 28 мільйонів 518 тисяч гривень узгоджених грошових зобов’язань, що на три мільйони 271 тисячу гривень більше, ніж торік у січні-березні. Показник рівня узгодженості донарахованих сум за актами документальних перевірок цього року склав 100 відсотків, що на 13,8 відсотка більше, ніж торік.

У січні-березні цього року працівники підрозділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями провели 88 перевірок суб’єктів господарювання. Порівняно з аналогічним торішнім періодом їхня кількість зменшилася на 45. За порушення нарахували 663 тисячі гривень штрафних (фінансових) санкцій. На початок квітня до бюджету вже надійшло 310 тисяч гривень.

Для здійснення контролю за суб’єктами господарської діяльності, які реалізовують алкогольні напої та тютюнові вироби на території області, працівники підрозділу провели 62 фактичні перевірки. Після них застосовано 351 тисячу гривень штрафних (фінансових) санкцій.

Принагідно податківці нагадують, що встановлено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок на період із 18 березня по 31 травня 2020 року. Винятком є  документальні позапланові перевірки з підстав відшкодування податку на додану вартість, а також фактичні перевірки в частині порушення вимог законодавства щодо обліку, ліцензування, виробництва, зберігання та транспортування пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, цільового використання пального та спирту платниками, обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами-лічильниками тощо.

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області