Коди причин коригування

Коди причин коригування

Відповідно до п. 192.1 ст. 192 Податкового кодексу України якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг, суми податкових зобов’язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню на підставі розрахунку коригування до податкової накладної, складеному в порядку, встановленому для податкових накладних, окрім випадків, передбачених Порядком заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31 грудня 2015 року за номером 1307. Про це нагадали в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Згідно із пунктом 23 згаданого порядку Державна податкова служба України визначає умовні коди причин коригування, які платники податку зазначають у графі 2.1 розрахунку коригування, та забезпечує їх оприлюднення на власному офіційному вебпорталі.

У графі 2.1 розділу Б розрахунку коригування до податкової накладної, складеної за щоденними підсумками операцій, зазначається код причини коригування, який відповідає причині, у зв’язку з якою здійснюється коригування: 101 — зміна ціни, 102 — зміна кількості, 103 — повернення товару або авансових платежів, 104 — зміна номенклатури.

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області