Сплатили більше очікуваного

Сплатили більше очікуваного

Як повідомили в секторі адміністрування екологічного податку, місцевих та рентних платежів управління податків і зборів з юридичних осіб головного управління ДПС у Тернопільській області, суб’єкти господарювання — юридичні особи сплатили податкові платежі більше, ніж очікувалося. Відтак вдалося забезпечити додаткові надходження до державного та місцевих бюджетів. 

Упродовж першого кварталу цього року юридичні особи перерахували на 13,2 відсотка більше, ніж очікувалося, плати за землю — на 8,4 мільйона гривень. Податку на нерухоме майно додатково надійшло 7 мільйонів гривень — виконання індикативних показників склало 165,8 відсотка. Суттєво зросли надходження рентної плати за використання лісових ресурсів — більш ніж у півтора рази — плюс два мільйони грн до очікуваних. А рентну плату за надра — на 51,5 відсотка або на 3,7 мільйона гривень.

Надходження екологічного податку до державного бюджету забезпечено на 420,1 відсотка або на 2,9 мільйона гривень, до місцевого — на 300,7 відсотка або на 1,1 мільйона.

Порівняно з торішніми січнем-березнем приріст надходжень склав відповідно 4,8 мільйона гривень з плати за землю, 2,7 мільйона — з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, 3,9 мільйона — з рентної плати за надра (до зведеного бюджету), 2,9 мільйона — з екологічного податку (до зведеного бюджету).

Фото відділу комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області