Нові правила використання РРО відтерміновано

Нові правила використання РРО відтерміновано

Станом на початок травня цього року суб’єкти підприємництва Тернопільщини в своїй діяльності застосовували 4153 реєстратори розрахункових операцій. Про це повідомили в головному управлінні ДПС в області.

Зокрема, 480 юридичних осіб проводять готівкові операції через 1505 касових апаратів. Більшість же реєстраторів розрахункових операцій використовують усе ж приватні підприємці: 2053 суб’єкти господарювання — фізичні особи застосовують 2648 одиниць касової техніки.

При цьому в квітні цього року зареєстровано 66 РРО, анульовано реєстрацію 81 касового апарата.

Варто мати на увазі, що в зв’язку із запровадженням карантину на три місяці відтерміновано запровадження нових правил використання РРО. Відтак, з 19 квітня до першого серпня 2020 року перенесено можливість застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій і збільшення розміру штрафних (фінансових) санкцій. Відповідно запровадження механізму «Кешбек» та обов’язок застосування РРО фізичними особами-підприємцями платниками єдиного податку другої та третьої груп, які провадять ризикові види діяльності, теж зміщені з першого жовтня 2020-го до першого січня 2021 року. Обов’язковим застосування РРО всіма фізичними особами-підприємцями платниками єдиного податку другої та третьої груп стане з першого квітня, а не з першого січня 2021 року, як передбачалося раніше.

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області