Триває онлайн-естафета олімпійського дня

Триває онлайн-естафета олімпійського дня

Для прихильників здорового способу життя та олімпійського руху початок літа завжди асоціюється з традиційним всеукраїнським проєктом Національного олімпійського комітету України – «Олімпійський день». Щороку масштабний спортивно-сімейний захід, який приурочений до дня заснування Міжнародного олімпійського комітету (23 червня 1894 року), збирає тисячі шанувальників спорту по всій країні.

Попри всі труднощі сьогодення і нові виклики НОК України продовжує дотримуватися олімпійських цінностей та поширення ідей активного способу життя. Тому в умовах карантину виступив ініціатором масштабної онлайн-естафети олімпійського дня, учасником якої може стати кожен охочий.

Тож із 1 по 19 червня знімайте відео із занять улюбленим видом спорту, викладайте його в соціальних мережах та отримуйте приємні олімпійські подарунки.

Деталі участі за посиланням: http://noc-ukr.org/about/projects/-the-olympic-day/pravila-uchasti-v-estafeti-olimpiyskogo-dnya-2020/

І, звісно, пам’ятайте: світ змінюється, а олімпійські цінності та важливість спорту в нашому житті непохитні. Разом крокуймо до нових життєвих і спортивних звершень!

Онлайн-естафета олімпійського дня, до речі, стартувала на Чернігівщині і Сумщині. Далі її підхопили Харківська і Луганська області, Херсонська та Одеська, Миколаївська. А в четвер, 11 червня, честі її продовжити удостоїться Тернопільщина, місцевий осередок Національного олімпійського комітету України якої очолює олімпійська чемпіонка, біатлоністка Олена Підгрушна.

Вона, як і всі атлети краю, пишається вагомими досягненнями земляків на всеукраїнській та міжнародній спортивних аренах. Честі виступити на літніх і зимових Олімпійських іграх свого часу удостоїлися біатлоністи Тарас Дольний, Іван Максимов, Дмитро Підручний та Анастасія Меркушина, легкоатлетка Віра Зозуля, плавець Олександр Волинець, борець Артур Дзигасов, санкарі Андрій Мандзій і Олександр Оболончик, стрибун на лижах із трампліна Віталій Шумбарець, двоєборець Віктор Пасічник, вітрильник Олександр Тугарєв, інші. Як уже було згадано, Олена Підгрушна стала олімпійською чемпіонкою, а дзюдоїстові Романові Гонтюху пощастило двічі піднятися на олімпійський п’єдестал.

 Естафету відзначення славних здобутків земляків місцевий осередок НОК України в Тернопільській області прийме від Хмельницької області і передасть сусідам із Чернівецької. Із побажаннями продовжити славні традиції вітчизняних олімпійців, перемог на літніх Олімпійських іграх у Токіо в раніше записаному відеоролику виступили заслужений працівник фізичної культури і спорту, заслужений тренер України Ігор Починок, Олена Підгрушна та її перший заступник у місцевому осередку Віталій Ігнатенко, відомі атлети Дмитро Підручний, Андрій Мандзій, Анастасія Бачинська, Віктор Пасічник.

— На власному досвіді знаю, — сказав ветеран тренерського корпусу краю Ігор Починок, — яка атмосфера панує на Олімпійських іграх. Адже опікувався жіночою збірною з біатлону в той час, коли першу олімпійську медаль для незалежної України виборола Валентина Цербе. І вона, і все нинішнє покоління вітчизняних стріляючих лижників, як і представники інших видів спорту, докладуть максимум зусиль, аби порадувати своїх прихильників якомога успішними виступами на найбільш престижних змаганнях сучасності.

Фото НОК України