Внесок землевласників до місцевих бюджетів

Внесок землевласників до місцевих бюджетів

За перше півріччя 2020 року власники та орендарі земельних ділянок нашого краю сплатили до місцевих бюджетів 150 мільйонів 782,7 тисячі гривень плати за землю. Про це повідомили в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Очікувані надходження цього платежу перевищені на 6,3 відсотка. Тож місцеві скарбниці додатково отримали вісім мільйонів 929,3 тисячі гривень.

Внесок юридичних осіб, які в своїй господарській діяльності використовують землю, загалом склав 128 мільйонів 594 тисячі гривень. Фізичні ж особи сплатили 22 мільйони 188,7 тисячі гривень плати за землю.

Податківці також нагадали, що, згідно з нормами Податкового кодексу України, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

При цьому юридичні особи самостійно обчислюють суму податку щороку станом на перше січня та подають податкову декларацію на поточний рік до податкових органів за місцезнаходженням земельних ділянок не пізніше 20 лютого. Це звільняє від обов’язку подавати таку звітність щомісячно.

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області