Обережно! Активізувалися шахраї!

Обережно! Активізувалися шахраї!

Останнім часом в обласному центрі та районах області виявлені непоодинокі спроби невстановлених шахраїв злочинним шляхом заволодіти матеріальними цінностями у вигляді грошових коштів суб’єктів підприємницької діяльності. Про це широкі кола громадськості Тернопільщини повідомили в головному управлінні ДПС в області.

Зловмисники телефонують до суб’єктів підприємництва з телефонних карток мережі стільникового зв’язку і, представляючись службовими особами головного управління ДПС в області, його територіальних органів чи їх довіреними особами, шахрайським методом вимагають готівку для залагодження так званих перевірок, надання матеріальної допомоги тощо.

Для прикладу, днями подібну авантюру шахраї застосували в Козівському району. Там невстановлена особа зателефонувала одному з керівників підприємства з телефонного номера (095)445-93-95 та представилась службовою особою податкового органу. Псевдоподатківець попросив надати «матеріальну допомогу» для організації святкування нового року. Далі із цього ж телефонного номера надійшло СМС-повідомлення про перерахування п’яти тисяч гривень на картковий рахунок 4223-3870-2725-2991 А-Банку.

Варто зауважити, що серед телефонних номерів, з яких шахраї намагаються в злочинний спосіб заволодіти грошовими коштами, є  такі: (095)606-53-18, (050)834-56-87, (095)047-93-61, (063)42-13-730, (073)14-24-939, (097)82-85-958, (073)096-25-72.

Також податківці відзначили, що злочинна діяльність телефонних шахраїв особливо активізувалася напередодні новорічних та Різдвяних свят. Як правило, такими діями займаються телефонні аферисти та особи, що відбувають терміни ув’язнення.

Здебільшого, завдячуючи пильності свідомих громадян та суб’єктів підприємницької діяльності, подібні афери викриваються. Проте, як свідчить практика, частина громадян та суб’єктів господарювання все ж таки піддаються впливу і надають грошові кошти злочинцям. Представляючись службовими особами податкової служби, аферисти негативно впливають на честь та ділову репутацію податківців і Державної податкової служби загалом.

Тому податківці вкотре нагадують, що службові особи головного управління ДПС у Тернопільській області, його структурних та територіальних органів жодних вказівок збирати гроші від свого імені чи від імені довірених осіб не давали та давати не можуть.

Отож, наполегливо радять бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію.

У зв’язку з озвученим, податківці звертаються до небайдужих громадян та суб’єктів підприємницької діяльності Тернопільщини з проханням негайно звертатися до місцевих органів Національної поліції, якщо стало відомо про неправомірні дії псевдоподатківців стосовно суб’єктів господарської діяльності області. Своєчасне інформування може допомогти встановити осіб, які причетні до згаданих шахрайських дій.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області