Виконали свій конституційний обов’язок

Виконали свій конституційний обов’язок

Свій конституційний обов’язок щодо декларування доходів упродовж 2020 року виконали 12333 жителі Тернопільщини. Про це повідомили в головному управлінні ДПС в області.

Про отримані неоподатковані доходи заявили 6990 наших краян. Правом на податкову знижку за цей же період скористалися 5343 особи. Загалом декларанти заявили про отримання 645,4 мільйона гривень доходу.

Загальна сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань склала 24,1 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 4,3 мільйона військового збору.

Найчастіше декларанти заявляли про отримання доходів за договорами спадщини та дарування, продажу рухомого чи нерухомого майна. Громадяни подали відповідно 1598 та 736 таких декларацій. Вони заявили про отримання відповідно 180 мільйонів гривень та 83,2 мільйона гривень доходів. Про збагачення від здачі в найм майна на суму 12,7 мільйона гривень проінформував 351 житель краю. Доходи, отримані від незалежної професійної діяльності, задекларували 316 осіб на суму 31 мільйон гривень.

Найбільші суми податку на доходи фізичних осіб (9,9 мільйона та 5,6 мільйона гривень визначили громадяни, які отримували подарунки, спадщину та здійснювали незалежну професійну діяльність. Тим, хто отримував доходи від продажу нерухомого чи рухомого майна, та отримував іноземні доходи необхідно буде сплатити відповідно 1,7 мільйона та 3,3 мільйона гривень податку.

Також 65 жителів нашої області, які отримали доходи за кордоном, виконали свій конституційний обов’язок і задекларували 24,5 мільйона гривень доходу.

Варто нагадати, що з січня 2021 року вже стартувала деклараційна кампанія. Відтак громадяни, які в 2020 році отримували доходи, з яких податок не сплачувався, зобов’язані задекларувати їх до першого травня.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області