Поки виконали завдання-мінімум

Поки виконали завдання-мінімум

Наближається до завершення чемпіонат України з волейболу серед жіночих команд суперліги. Вже відомо, що за трофей посперечаються фаворити з кам’янського «Прометея» та южненського «Хіміка», а «бронзу» розіграють запорізька «Орбіта» і луцька «Волинь».

Натомість у волейболісток тернопільської «Галичанки-ЗУНУ» завдання куди більш приземлене. Наприкінці минулого тижня підопічні Віктора Туркули на власному майданчику розпочали боротьбу в серії плей-аут за 7—10 місця. Аби уникнути перехідних ігор за право залишитися в елітному дивізіоні, нашим землячкам необхідно в турнірі чотирьох аутсайдерок посісти одну з двох чільних позицій.

Для початку все склалося доволі вдало. Стартова зустріч із «Полтавчанкою» завершилася перемогою господарок майданчика в трьох партіях — 25:18, 25:21, 25:15. Натомість наступний двобій з іншим дебютантом жіночої суперліги, «Алантою» з Дніпропетровської області, яка за підсумками регулярного турніру фінішувала сьомою, склався не на користь волейболісток «Галичанки-ЗУНУ». Хоча і виграли перший сет (25:17), далі поступилися ініціативою конкуренткам, дозволивши їм завершити  на свою користь три наступні партії — 25:16, 25:21, 25:13. Тож закономірна перемога «Аланти» в чотирьох сетах.

Нарешті, завершальна в тернопільській серії зустріч із чернігівським «Університетом», волейболістки якого є чи не головними претендентками на пониження в класі, знову покращила настрій місцевим прихильникам гри над сіткою. Ще одна впевнена перемога «Галичанки-ЗУНУ» в трьох партіях — 25:13, 25:15, 25:13.

Аби зберегти місце в елітному дивізіоні жіночого вітчизняного волейболу, нашим землячкам необхідно не гірше виступити і в другому турі серії плей-аут, матчі якого відбудуться 2—4 квітня в Слобожанському Дніпропетровської області.

Фото із сайту Федерації волейболу України