Коригування реквізитів у розрахунку через виправлення помилок

Коригування реквізитів у розрахунку через виправлення помилок

Форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску затверджені наказом Міністерства фінансів України від 13 січня 2015 року за номером 4 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 15 грудня 2020 року за номером 773). Про це нагадали в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Проведення коригувань реквізитів податкового розрахунку проводиться у відповідності з розділом V згаданого порядку.

Згідно з пунктом 5 розділу V порядку після закінчення строку подання розрахунку з типом «Звітний» та/або «Звітний новий» подається розрахунок із типом «Уточнюючий». Уточнюючий розрахунок може подаватися як за звітний період, так і за попередні періоди.

Відповідно до другого абзацу пункту 6 порядку розрахунок із типом «Уточнюючий» (при коригуванні виключно реквізитів) для платників єдиного внеску, подається на підставі інформації з раніше поданих розрахунків і містить інформацію лише за рядками з реквізитами та сумами нарахованого єдиного внеску, які уточнюються.

Для заповнення також використовується інформація з повідомлень про виявлені помилки, які відправляються контрольними органами до платника податків.

Разом із тим, для проведення коригувань платнику податків необхідно сформувати та подати розрахунок із типом «Уточнюючий», який має містити обов’язкові реквізити, визначені в рядках 01—05 та у рядку 031 для платників єдиного внеску, а також інформацію про додатки, в яких буде проводитися коригування, та їх кількість, що визначені в рядку 06 розрахунку. При цьому додатки, інформація щодо яких не коригується, в рядку 06 не вказуються та відповідно не подаються (пункт 8 розділу V порядку).

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області