Надання платниками документації з трансфертного ціноутворення

Надання платниками документації з трансфертного ціноутворення

Наказом Міністерства фінансів України від 20 серпня 2021 року за номером 478 для усунення неоднозначного трактування норм податкового законодавства затверджена Узагальнююча податкова консультація (УПК) стосовно тимчасового зупинення перебігу строків надання платниками податків відповідей на запити контрольних органів щодо подання документації з трансфертного ціноутворення. Про це проінформували в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Зокрема, УПК визначено, щопризупинення строків надання відповідей на запити ДПС на період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), не розповсюджується на подання документації з трансфертного ціноутворення (ТЦУ).

Тобто у разі отримання запиту на надання документації з ТЦУ у період дії карантину платник податків має надати таку документацію у стандартний строк, передбачений законодавством (30 календарних днів).

При цьому слід зазначити, що відсутність штрафних санкцій за порушення термінів подання документації з ТЦУ на період дії карантину не перешкоджає проведенню перевірок відповідно до підпункту 78.1.15 пункту 78.1 статті 78 Податкового кодексу України.

З повним текстом УПК можна ознайомитися на вебпорталі ДПС України за посиланням

https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/uzagalnyuyuchi-podatkovi-konsultatsii/76262.html.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області