Бізнесмени краю застосовують понад 4200 касових апаратів

Бізнесмени краю застосовують понад 4200 касових апаратів

Станом на початок листопада 2021 року суб’єкти господарювання Тернопільщини використовували в своїй діяльності 4219 реєстраторів розрахункових операцій. Про це проінформували в головному управлінні ДПС в області.

При цьому приватні підприємці застосовували 2925 РРО, а юридичні особи — 1294. Упродовж жовтня зареєстровано 39 одиниць касової техніки, анульовано ж реєстрацію-х 192 РРО.

Використовують на Тернопільщині і новітні розробки. Скажімо, в своїй діяльності суб’єкти господарювання застосовують 734 програмних РРО. Причому практиці новацій надали перевагу приватні підприємці. Адже вони використовують 645 програмних рішень. Юридичні особи зареєстрували 89 новітніх РРО. Найчастіше програмні рішення використовують бізнесмени Тернополя та Тернопільського району — відповідно 331-ну та 123 одиниці.

Із першого січня 2021 року до першого січня 2022 року реєстратори розрахункових операцій не зобов’язані застосовувати підприємці єдиного податку другої-четвертої груп, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на перше січня податкового (звітного) року, незалежно від обраного виду діяльності (1320000 гривень), окрім тих, які здійснюють:

— реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

— реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

— реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, коштовного каміння, коштовного каміння органогенного утворення та напівкоштовного каміння.

Проте з першого січня 2022 року приватні підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО. Не стосується ця вимога лише тих, хто провадить діяльність на першій групі єдиного податку.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області