Повернули понад 92 відсотки податкової знижки

Повернули понад 92 відсотки податкової знижки

На початок листопада у період деклараційної кампанії 2021 року правом на податкову знижку скористалися 5029 жителів Тернопільщини. Про це проінформували в головному управлінні ДПС в області.

За цей час вони задекларували 80,4 мільйона гривень витрат. Порівняно з аналогічним торішнім періодом задекларована сума зросла на 13 мільйонів гривень.

Більшість із них (4104 краяни) подали декларації на отримання податкової знижки в зв’язку з понесеними витратами на навчання. Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб, бо були сплачені страхові внески за договорами довгострокового страхування життя, виявили бажання 902 особи.

Правом на податкову знижку у зв’язку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами та понесеними витратами по оплаті допоміжних репродуктивних технологій та усиновленню дітей скористалися відповідно 33 та 8 жителів Тернопільщини.

Повернуть кошти і 98-ми декларантам, які понесли витрати у зв’язку з переобладнанням транспортних засобів, а також 11 особам, котрі сплачували видатки на будівництво (придбання) доступного житла.

Після перерахунків нашим краянам вже повернули понад 13,3 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб або понад 92 відсотки нарахованого до повернення.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області