Сплата ПДВ зросла на третину

Сплата ПДВ зросла на третину

У жовтні 2021 року бізнесмени Тернопільщини сплатили до Державного бюджету країни 206,3 мільйона гривень податку на додану вартість. «Приріст до очікуваних надходжень склав вісім відсотків чи 15,6 мільйона гривень», — розповів начальник головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

За словами посадовця, позитивна динаміка надходжень із ПДВ — результат покращення адміністрування та підвищення ефективності роботи фахівців податкової служби краю з протидії ризикам.

Загалом упродовж десяти місяців цього року суб’єкти господарювання Тернопільщини спрямували до Державного бюджету України 1,7 мільярда гривень податку на додану вартість. Порівняно з аналогічним торішнім періодом фактичні надходження збільшилися на 399,6 мільйона гривень або на 31 відсоток. Додатково скарбниця отримала від тернопільських суб’єктів господарювання 83,5 мільйона гривень, оскільки сплата перевищила очікування на п’ять відсотків.

До речі, на початок листопада на обліку податкової служби області перебував 3331 платник ПДВ, зокрема 2792 юридичні особи та 539 підприємців. Порівняно з аналогічним торішнім періодом їхня кількість зросла: юридичних осіб — на 60, а приватних підприємців — на 59 осіб.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області