Змагалися шахісти з усієї України

Змагалися шахісти з усієї України

Дев’ять днів у Тернополі тривали баталії особистого чемпіонату України з шахів серед осіб із порушеннями слуху. Минулого вівторка визначилися лауреати як у турнірі чоловіків, так і жінок.

Під час урочистої церемонії відкриття прихильників інтелектуальної гри привітали начальник тернопільського регіонального центру «Інваспорт», заслужений працівник фізичної культури і спорту, заслужений тренер України Віктор Федорчак, начальник управління молоді, спорту та іміджевих проєктів облдержадміністрації Андрій Човган, голова Тернопільської обласної організації УТОГ Надія Коцовська, керівник обласного осередку Спортивної федерації глухих України Володимир Михальчук, технічний делегат, киянин Володимир Коваленко. А головний арбітр змагань суддя національної категорії, наш земляк Валерій Трембач ознайоми учасників з умовами проведення турнірів серед чоловіків і жінок.

Представники сильної статі, яких зібралося двадцять дев’ять, визначали найсильніших за швейцарською системою в дев’ять турів із 90-хвилинним контролем часу та 30-секундним бонусом за кожний зроблений хід, починаючи з першого. Натомість вісім жінок продемонстрували свою майстерність у змаганнях за коловою системою.

Напружена суперечка серед чоловіків завершилася перемогою Володимира Заболотного з Рівного. Другим фінішував киянин Петро Бабій, третім — Володимир Опенишев зі Львова.

А титул чемпіонки України з класичних шахів серед жінок виборола Світлана Гончар з Одеси. Друге місце в Альони Осипової з Харкова, третє — в киянки Інги Аблогіної.

Лауреати нагороджені медалями і грамотами всеукраїнського «Інваспорту» і сувенірами від обласної шахової федерації.

На фото: під час церемонії нагородження.  

Фото організаторів