Фаворити з Кременця

Фаворити з Кременця

Наприкінці минулого тижня в Кременці визначилися лауреати чемпіонатів України зі стрибків на лижах з трампліна та лижного двоєборства серед юнаків і дівчат двох вікових груп — 2008—2009 років народження та 2010-го і молодші. Юні спортсмени змагалися за нагороди в командних та особистих дисциплінах.

У стартах узяли участь вихованці Тернопільської ОДЮСШ із зимових видів спорту, нашої обласної ШВСМ, навчальних спортивних закладів з Ворохти і Верховини Івано-Франківської області та столиці нашої держави. Фаворитами серед усіх виявилися кременецькі атлети. Це стало зрозуміло вже першого змагального дня, коли відбулися командні змагання. У стрибках на лижах з трампліна дві збірні Тернопільської області, які складалися з двох атлетів старшої вікової групи і двох — молодшої, вибороли перше і третє місця. Чемпіонський титул завоювали Станіслав Євдокимов, Ігор Стрільчук, Данило Рудак і Денис Пилипчук. А «бронзи» удостоїлися Олександр Струмінський, Арсен Гетман, Сергій Вілівчук та Андрій Павлішин.

Баталії ж дівчат проходили за участі однієї старшої атлетки і двох молодших. І знову чемпіонський титул дістався збірній Тернопільської області у складі вихованок ОДЮСШ із зимових видів спорту Олени Цибульської, Дарини Герасим’юк та випускниці навчального спортивного закладу Каріни Козлової з обласної ШВСМ.

Особисті ж змагання стрибунів, які відбулися наступного дня, засвідчили, шо титулу чемпіона на 40-метровому трампліні заслуговує Денис Пилипчук. А третє місце виборов Данило Рудак. У молодшій же віковій групі переміг Ігор Стрільчук, срібним призером став Олександр Струмінський. Дві нагороди завоювали і дівчата молодшої вікової групи. «Срібла» удостоїлася Олена Цибульська, «бронзи» — Дарина Герасим’юк.

Аналогічна ситуація і в лижному двоєборстві — командні «золото» і «бронза» у кременецьких атлетів. Відповідно — в Олександра Струмінського, Ігоря Стрільчука, Данила Рудака і Дениса Пилипчука, а також — в Арсена Гетмана, Станіслава Євдокимова, Андрія Павлішина і Сергія Вілівчука. Порадіймо і за дівчат — Олену Цибульську і Каріну Козлову, які теж удостоїлися звань чемпіонок.

Після особистих змагань двоєборців усі дружно привітали з перемогою Дениса Пилипчука, з «бронзою» — Данила Рудака. А в молодшій віковій групі чемпіонський титул дістався Олександрові Струмінському, віцечемпіонський — Ігореві Стрільчуку. Натомість у молодших дівчат друге місце завоювала Олена Цибульська, третє — Анастасія Щирба.

Залишається хіба додати, що паралельно з чемпіонатом України в польському Закопане відбувся міжнародний турнір зі стрибків на лижах з трампліна. Участь у ньому взяла і кременецька спортсменка Дарина Ільчук. Виступила підопічна Василя Нікіфорука успішно, завоювавши третє місце. А під час змагань двоєборців відзначився Руслан Шуманський, який також виборов «бронзу». Спортсменом опікуються Ярослав Карпець та Олександр Точинський.

Тернопільські стрибуни і двоєборці займаються також під керівництвом Василя Стрільчука.

Фото з соціальних мереж