Сорок календарних днів для подання податкової декларації про майновий стан і доходи

Сорок календарних днів для подання податкової декларації про майновий стан і доходи

Головне управління ДПС у Тернопільській області звертає увагу фізичних осіб-підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування. Відповідно до підпункту 49.18.5 пункту 49.18 статті 49 Податкового кодексу України (ПКУ) податкова декларація про майновий стан і доходи подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року, для платників податку на доходи фізичних осіб-підприємців — протягом сорока календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року.

Форма податкової декларації та Інструкція щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи затверджені наказом Міністерства фінансів України від 2 жовтня 2015 року за номером 859 «Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи» (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 17 грудня 2020 року за номером 783).

Фізичні особи-підприємці подають через спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності» або через розділ «Введення звітності» інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет» податкову декларацію про майновий стан і доходи за ідентифікатором F0100112.

З електронною формою податкової декларації платники податків можуть ознайомитися на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області