У грудні місцеві бюджети отримали втричі більше податку на прибуток

У грудні місцеві бюджети отримали втричі більше податку на прибуток

Торік платники податків Тернопільщини забезпечили до Зведеного бюджету України сплату майже 472,3 мільйона гривень податку на прибуток підприємств, що на 164,8 мільйона більше, ніж за 2020 рік. Про це проінформували в головному управлінні ДПС в області.

До державного бюджету суб’єкти господарювання спрямували 410,4 мільйона гривень цього платежу. Місцеві скарбниці отримали 61,8 мільйона гривень податку на прибуток. Сплата перевищила очікування до держбюджету на два відсотки (плюс 8,2 мільйона гривень), а до місцевих — на 43 відсотки (плюс 18,7 мільйона гривень).

До загального фонду зведеного бюджету у січні–грудні 2021 року сплачено 6,8 мільйона гривень частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій. Це 45 відсотків більше, ніж очікувалося. Додатково надійшло 2,1 мільйона гривень.

Торік у грудні до зведеного бюджету спрямовано 9,4 мільйона гривень податку на прибуток — майже в 2,8 рази більше, ніж сподівалися. До державної казни надійшло 8,2 мільйона гривень цього платежу. Місцеві скарбниці поповнилися на 1,1 мільйона гривень податку на прибуток, що втричі більше, ніж очікувалося.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області