Повернули заборговану зарплату

Повернули заборговану зарплату

У січня-червні цього року 40 підприємств Тернопільщини виплатили майже два мільйони гривень заборгованої зарплати. Такий результат індивідуальної роз’яснювальної роботи, яку провели фахівці головного управління ДПС у Тернопільській області із керівниками юридичних осіб-боржників.

Загалом до просвітницького діалогу було запрошено 44 особи. Відтак працівникам виплатили зарплатний борг, а бюджети отримали 543,8 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб та 876,2 тисячі гривень єдиного внеску.

Оскільки податок на доходи — основа надходжень місцевих бюджетів, то органи місцевої влади долучаються до спільних заходів із податківцями. Із початку цього року на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухали керівників трьох підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Після цього одне з них виплатило 18,9 тисячі гривень заборгованої зарплати, 3,4 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб та 129,6 тисячі гривень єдиного внеску.

На засіданнях комісій заслухали також керівників 87-ми підприємств та організацій, на яких заробітна плата виплачувалася у мінімальному чи нижче мінімального розмірах. Тож 80 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати. Відтак до бюджетів додатково надійшло 1,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 1,7 мільйона єдиного внеску.

Роз’яснювальна робота щодо необхідності підвищення рівня оплати праці проводилася також із 469-ма підприємствами та організаціями краю. Позитивний результат — 431-не з них підвищило рівень виплати заробітної плати, а бюджети отримали майже сім мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та 6,3 мільйона єдиного внеску додатково.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області