У найкращих олімпійських традиціях

У найкращих олімпійських традиціях

Минулої неділі, у день відкриття ХVІ літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю у словацькій Банській Бистриці на Тернопільщині відбулося урочисте підняття Державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету нашої держави. 

Понад дві сотні дітей, що відпочивають та оздоровлюються в одному з таборів Тернопільщини, доєдналися до акції на підтримку наших спортсменів, які протягом цього тижня сперечатимуться за перемогу разом із збірними інших 47-ми країн світу.

Не можна також не зазначити, що урочиста церемонія відкриття фестивалю у Словаччині відбулася у найкращих олімпійських традиціях — із парадом збірних, підняттям прапора Європейських олімпійських комітетів (ЄОК), клятвою атлета, тренера, судді, запаленням олімпійського вогню. Все це, за задумом організаторів свята, мало занурити учасників із глядачами в атмосферу олімпійського руху та його цінностей.

Присутні палкими оплесками зустріли нашу збірну. Нести прапор України довірили двом талановитим молодим олімпійцям —  переможниці молодіжних змагань із плавання Multinations—2022 Анні Загоровській і бронзовому призеру чемпіонату Європи з дзюдо серед кадетів Олексієві Болдирєву.

До числа учасників європейського фестивалю потрапив і тернопільський легкоатлет Матвій Чауш. Підопічний відомого тренера Євгена Кармелюка кине виклик конкурентам у секторі для стрибків у висоту.

«Ми розуміємо наскільки важливо виховувати здорову, свідому та патріотично налаштовану молодь» — відзначив перший заступник голови місцевого осередку НОК України у Тернопільській області Віталій Ігнатенко.

Саме тому прихильники сучасного олімпійського руху і передали адміністрації оздоровчого табору спортивний інвентар із сувенірною продукцією. Під час перебування в таборі ці подарунки діти розіграють, виступаючи у різноманітних спортивних змаганнях.

Завершилися ж урочистості на Тернопільщині енергійною розминкою і дружнім забігом навколо місцевого ставка.

На фото: юні прихильники олімпійського руху з Тернопільщини.

Фото із соціальних мереж