Додатки до декларації є її невід’ємною частиною

Додатки до декларації є її невід’ємною частиною

Форма декларації акцизного податку, порядок її заповнення та подання затверджені наказом Міністерства фінансів України від 23 січня 2015 року за номером 14. Про це нагадали в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Відповідно до пункту 2 розділу І згаданого порядку платник, який відповідно до підпункту 212.1.11 пункту 212.1 статті 212 Податкового кодексу України (ПКУ) є суб’єктом господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію пива, алкогольних напоїв, заповнює та подає лише розділ «Д» «Податкові зобов’язання з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів» та додаток 6 «Розрахунок суми акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів» до декларації.

Декларація складається платником у порядку, встановленому статтею 48 ПКУ. Додатки до декларації є її невід’ємною частиною.

Пунктом 16 розділу ІІІ порядку за номером 14, зокрема, встановлено, що платник, який до початку його перевірки контрольним органом самостійно виявляє факт недоплати — заниження податкового зобов’язання минулих звітних (податкових) періодів, зобов’язаний подати уточнюючу декларацію разом із розрахунком суми акцизного податку, що збільшує або зменшує податкові зобов’язання внаслідок виправлення самостійно виявленої помилки, допущеної в попередніх звітних періодах (додаток 8), і сплатити суму недоплати та штраф у розмірі трьох відсотків такої суми до подання уточнюючої декларації.

Згідно з пунктом 10 розділу V порядку за номером 14 підсумок показників додатка 6 зазначається у рядку «Усього» та переноситься до четвертої графи рядка Д1.1 розділу Д декларації.

Тобто розділ Д декларації заповнюється на основі показників, розрахованих у додатку 6, а тому при поданні уточнюючої декларації суб’єктом господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, до такої декларації подається додаток 6.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області