І в артистичному плаванні найсильніші, і в класичному

І в артистичному плаванні найсильніші, і в класичному

У столиці Італії Римі з 11 по 21 серпня тривають старти чемпіонату Європи з водних видів спорту. Українські атлети вже встигли порадувати чималою кількістю завойованих медалей.

Передусім не можна не згадати про успішний виступ чарівних наших землячок в артистичному плаванні. У технічній і довільній програмах соло не було рівних Марті Фєдіній. А в цих же розділах під час виступів дуетів «золото» завоювали Марина і Владислава Алексіїви.

Дві сестри, які, нагадаємо, є бронзовими призерками літніх Олімпійських ігор у Токіо, долучилися і до переможного виступу українок у групових вправах. Окрім них, на верхню сходинку п’єдесталу пошани двічі зійшли також Олеся Дерев’янченко, Марта фєдіна, Вероніка Гришко, Ангеліна Овчинникова, Анастасія Шмоніна і Валерія Тищенко. А ще в одній дисципліні разом із ними відзнак за перше місце удостоєна і Дарія Мошинська.

А під час баталій плавців усі ми з вами, без сумніву, вболівали за лідера нашої збірної Михайла Романчука з Рівного. Якщо під час вирішального запливу на 800 метрів 26-річному атлету не вдалося потрапити до числа призерів, фінішувавши відразу за ними, то найбільш видовищна дисципліна — 1500 метрів вільним стилем стала його лебединою піснею. Не тільки впевнено переміг, випередивши найближчого конкурента Грегоріо Палтріньєрі з Італії більш ніж на три секунди, а й установив новий рекорд України — 14 хвилин 36,10 секунди.

І це, так би мовити, ще не вечір. Адже Михайло Романчук постарається скористатися своїм шансом і в плаванні на 400 метрів.

На фото: тріумф Михайла РОМАНЧУКА.

Фото із соціальних мереж