Подання податкової декларації з туристичного збору

Подання податкової декларації з туристичного збору

Форму податкової декларації з туристичного збору затверджено наказом Міністерства фінансів України від 9 липня 2015 року за номером 636 «Про затвердження форм податкових декларацій збору за місця для паркування транспортних засобів та туристичного збору» (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 8 травня 2019 року за номером 186). Про це нагадали в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Згідно з приміткою 6 до декларації відповідно до підпункту 268.7.1 пункту 268.7 статті 268 Податкового кодексу України декларації подаються до відповідних контрольних органів за місцезнаходженням податкових агентів.

У разі створення об’єднаної територіальної громади, до якої входять територіальні громади адміністративно-територіальних одиниць, розташованих у різних районах, декларація надається до відповідного контрольного органу за місцезнаходженням адміністративного центру об’єднаної територіальної громади.

В умовах проведення адмінреформи (згідно з розпорядженнями Кабінету міністрів України від 12 червня 2020 року за номерами 707-р—730-р про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад областей) при створенні територіальної громади у містах з районним поділом згідно з розподілом повноважень між контрольними органами, що обслуговують райони міста, визначено один контрольний орган, який уповноважений на адміністрування місцевих податків і зборів, у тому числі туристичного збору (уповноважена ДПІ).

Якщо податкові агенти надають послуги на території територіальної громади у місті з районним поділом в різних районах такого міста, декларація надається тільки до уповноваженої ДПІ.

Інформацію про уповноважену ДПІ можна отримати у будь-якому контрольному органі міста з районним поділом.

Разом із тим, при поданні декларації до іншого контрольного органу міста, який не є уповноваженою ДПІ, платнику надійде повідомлення про уповноважену ДПІ. До такої уповноваженої ДПІ повторно декларація не подається.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області