Старт під звуки повітряної тривоги

Старт під звуки повітряної тривоги

Уже другий змагальний день першого туру нового чемпіонату України з футболу сезону 2022—2023 років серед команд прем’єр-ліги не обійшовся без незапланованих перерв під звуки повітряної тривоги. Минулої середи, у День Незалежності нашої держави, її кілька разів оголошували на львівській «Україні» під час матчу місцевого «Руху» з новачком елітного дивізіону харківським «Металістом».

Утім, делегат Української асоціації футболу, наш земляк Едуард Карапетян із Тернополя, як відзначили присутні на стадіоні мої колеги, очевидно, разом із суддівською бригадою, мав чіткі вказівки довести гру до фінального свистка за будь-яку ціну. Тож скандальне вилучення напередодні (23 серпня, коли чемпіонат розпочався) головного тренера криворізького «Кривбаса» Юрія Вернидуба у виїзній зустрічі з ковалівським «Колосом», так би мовити, було ще «ягідкою». Хоча, звісно, не можна не згадати слова відомого фахівця про те, що три роки він не був учасником національної першості, однак за цей час нічого абсолютно не змінилося. Прозоро натякав на необ’єктивне суддівство.

На прикладі ж матчу у Львові можемо зробити вже перші висновки стосовно того, з якими труднощами доведеться зустрітися як футболістам, так і їхнім уболівальникам. Навіть при тому, що останніх на трибуни офіційно так і не допускають.

Як би там не було, але ті читачі нашої газети, які є прихильниками спорту загалом і футболу зокрема, без сумніву, сподіваються побачити на шпальтах газети календар ігор за участю найсильніших вітчизняних команд. Усім їм доведеться зачекати до наступної середи. Аби календар став надбанням більшості, яка переважно і є читачами середового номера. Тоді, до речі, вже будуть відомі точні дати проведення, а не базові дні поєдинків стартових чотирьох турів. Ось такі нинішні реалії.

Поки ж повідомлю підсумки зустрічей першого туру: «Шахтар» (Донецьк) — «Металіст-1925» (Харків) — 0:0, «Чорноморець» (Одеса) — «Верес» (Рівне) — 0:1, «Зоря» (Луганськ) — «Ворскла» (Полтава) — 3:1, «Колос» (Ковалівка) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 1:0, «Рух» (Львів) — «Металіст» (Харків) — 1:2. Дві команди — «Інгулець» з «Олександрією» — вже встигли вчора у Петровому провести між собою поєдинок сьомого туру. Перемогли гості з рахунком 2:1.

Натомість зустріч першого туру «Інгульця» з київським «Динамо» перенесена на середу, 16 листопада. Так само, як і поєдинок «Дніпра-1» з «Олександрією». А дата проведення стартової зустрічі чемпіонату між «Минаєм» із Закарпаття і «Львовом» ще не визначена.

На фото: під час зустрічі «Інгульця» з «Олександрією».

Фото з вільних джерел