Лише тернопільський юніор на п’єдесталі пошани

Лише тернопільський юніор на п’єдесталі пошани

Минулої неділі в німецькому Рупольдингу визначилися всі лауреати чемпіонату світу з літнього біатлону. За підсумками стартів лише одному українському стріляючому лижнику вистачило майстерності піднятися на п’єдестал пошани.

Мова про тернопільського стріляючого лижника Віталія Мандзина, який виборов «бронзу» у гонці переслідування. Справжні прихильники біатлону, без сумніву, знають, що Віталій розпочинав заняття найбільш популярним в Україні зимовим видом у тернопільській ОДЮСШ «Колос» із біатлону. Далі доля атлета склалася так, що перед прийнятим у першій половині цього року головним тренером національної збірної України Юраєм Санітрою рішенням про включення Віталія Мандзина до складу головної національної збірної атлет удосконалював майстерність у комунальній ОДЮСШ із зимових видів спорту обласної ради, обласній ШВСМ, очолюваному відомим у минулому біатлоністом В’ячеславом Деркачем державному Центрі олімпійської підготовки.

Після медального фінішу Віталій був сповнений позитивних емоцій. Як сказав пізніше, прагнув продемонструвати всім уболівальникам, що він з України. І саме для неї боровся за медаль. Тому що дуже хоче, аби про українців не забували, пам’ятали про їхній біль. І водночас знали, що вони надзвичайно сильні.

З інших наших земляків на трасах Рупольдинга ми побачили Дмитра Підручного та Олену Білосюк. Перший може похвалитися десятою позицією у суперспринті і вісімнадцятою — у масстарті. Натомість Олена — 23-м місцем у спринті. Інший же віднедавна наш земляк Дмитро Грущак, який завершував виступи на юніорському рівні, виборов п’яте місце у суперспринті (тоді як Віталій Мандзин став сьомим). Натомість у спринті Мандзин виборов восьму позицію, Грущак — тільки 29-ту.

Фото з офіційного сайту Федерації біатлону України