Традиційний кубок міського голови приурочили до ювілею школи

Традиційний кубок міського голови приурочили до ювілею школи

Славному 75-річному ювілею Тернопільської КДЮСШ №1 організатори присвятили одинадцятий всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед кадетів «Кубок міського голови Тернополя». Наприкінці минулого тижня традиційні змагання відбулися в Тернопільській КДЮСШ з ігрових видів спорту.

Під час церемонії урочистого відкриття з вітальним словом до більш ніж шести десятків юних атлетів із нашого обласного центру, Борщева, Скали-Подільської, Шумська, Львова, Хмельницького і Кам’янця-Подільського звернулися міський голова Сергій Надал і директорка Тернопільської КДЮСШ №1 Катерина Барабаш. Вони побажали борцям повсякчас підвищувати майстерність у цьому мужньому виді єдиноборств, перемог у спорті і житті на славу України.

Не можна не зазначити, що попри не найбільшу кількість учасників у порівнянні з попередніми подібними турнірами, їх склад виявився доволі якісним. Цього року, скажімо, за нагороди вирішили позмагатися переможці і призери чемпіонатів України, учасники європейської і світових першостей і навіть чемпіон Європи серед молодших юнаків. Принциповості додавала і та обставина, що поєдинки проходили за коловою системою. Тобто кожен борець провів по три-чотири сутички — хороший, погодьтеся, досвід із точки зору змагальної практики.

Після азартних баталій переможцями у своїх вагових категоріях стали місцеві борці Сергій Данилевич, Іван Заліско, Дмитро Шведа, Мирослав Баран, а також Павло Васьковський зі Львова, Анатолій Костенюк із Кам’янця-Подільського, хмельничанин Анатолій Назаров, Олександр Скорохід та Ілля Марчак з Борщева та Сергій Подолянюк із Тернопільської КДЮСШ №1. Натомість найкращим борцем турніру визнали Івана Заліска — чинного, до речі, чемпіона Європи у цій віковій групі.

Призовими ж місцями своїх наставників з обласної ДЮСШ із літніх видів спорту, Борщівської, Шумської дитячо-юнацьких спортивних шкіл і Тернопільської КДЮСШ №1 порадували Назар Гуска, Олександр Юнь, Євген Ранецький, Назар Комаровський, Олександр Проць, Єгор Тихий, Віктор Парасимчук, Олександр Люкманов, Денис Ковальчук, Павло Козак, Артур Загребельний, Тарас Гуменний, Максим Ладишко, Анатолій Литвин, Едуард Масик, Назар Таран, Віталій Білецький і Дмитро Лісняк.

Останніх двох обласна федерація вільної боротьби відзначила цінними призами. Через воєнні дії юнаки змушені були покинути рідні домівки на Херсонщині і Харківщині. Однак незважаючи на це, знайшли в собі сили адаптуватися на новому місці та продовжувати тренуватися. А Дмитро Лісняк до того ж став студентом Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка.

Кращими суддями турніру визнали керівника килима Володимира Костенюка з Кам’янця-Подільського, арбітрів міжнародної категорії Ірину Остапук та Анастасію Остапук зі Львова.

У командному заліку переможцем стала дружня команда Тернопільської КДЮСШ №1, чиї вихованці зробили хороший подарунок рідному навчальному спортивному закладу до 75-річного ювілею.

Готували місцевих борців до змагань Валерій і Дмитро Красовські, Іван Лозинський, Олег Жирій, Сергій Цимбал, Валерій Рибін, Руслан Антонюк, Сергій Недокіс і Мирослав Бучко. Залишається хіба висловити щиру подяку організаторам за підготовку і проведення турніру, тренерам — за підготовку борців, дітям — за цікаві поєдинки, суддям — за об’єктивне суддівство, а батькам — за фото і відео. А найбільша подяка за можливість провести турнір, без сумніву, Збройним силам України! Слава Україні! Слава ЗСУ!

В. ШАНДРИГОСЬ.

Фото з архіву автора