Пам’яті полеглих у боях за Україну

Пам’яті полеглих у боях за Україну

Відкритий благодійний турнір з вільної боротьби пам’яті полеглих у боях за Україну воїнів Борщівщини провели нещодавно у колишньому райцентрі нині Чортківського району. Змагання відбулися за підтримки місцевої міської ради та колишніх вихованців дитячо-юнацької спортивної школи.

Аби посперечатися за нагороди, до Борщева з’їхалося близько трьох сотень юнаків і дівчат із Білої Церкви, Борисполя, Рокитного на Київщині, Івано-Франківська, Калуша, Коломиї, Кутів та Джурова так само сусідньої області, Кам’янця-Подільського, Львова, Рівного, Тернополя, Теребовлі, Вишнівця, Збаража, Чернівців і Хмельницького.

Усіх їх щиро привітав міський голова Борщева Ігор Чопик, побажавши міцного здоров’я, перемоги і миру Україні. Промовець також не міг не відзначив символічності того, що напередодні змагань юні спортсмени мали нагоду привітати всіх своїх учителів і наставників у спорті з Днем працівників освіти. Адже саме виховання здорового молодого покоління дає надію на майбутнє нашої рідної держави.

Після видовищних баталій переможцями у своїх вагових категоріях стали Дмитро Пишевський із Рокитного, Олег Джелеп із Джурова, Артем Скринник та Андрій Драгомерецький з Івано-Франківська, Святослав Гриньків з Борщева, Іван Безуглий з Білої Церкви, львів’яни Степан Ятель та Артем Овсюк, Святослав Костащук, Вадим Лаврентович та Іванна Майданська зі Снятина, Тарас Петрук та Олександр Ткачук із Хмельницького.

Призовими ж місцями своїх наставників з обласної ДЮСШ із літніх видів спорту, Борщівської, Збаразької і Теребовлянської дитячо-юнацьких спортивних шкіл порадували Іван Шандригось, Тимофій Недокіс, Остап Шнурков, Нестор Іванов, Микита Рябий, Святослав Стасюк, Кирило Лісовський, Ростислав Вовчук, Михайло Гармаш, Олександр Човник, Олександр Скорохід, Вікторія Лемчук, Поліна Хом’як, Костянтин Роговський, Віталій Ткач, Станіслав Петрик, Ілля Марчак, Артем Тісногуз, Олександр Люкманов і Максим Тихонюк.

Юних борців із Тернопільщини тренують Руслан Антонюк, Сергій Недокіс, Ярослав Боднар, Іван Лозинський, Володимир Перхалюк, Петро та Євген Королі, Олег Борисевич, Валерій і Дмитро Красовські, Олег Жирій і Валерій Рибін.

Під час змагань організатори зібрали кошти, які були передані на потреби воїнів Збройних сил України. Щира подяка організаторам за підготовку і проведення змагань, тренерам — за підготовку борців, дітям — за цікаві поєдинки, суддям — за об’єктивне суддівство, а батькам — за фото і відео.

Та насамперед — велика подяка нашим Збройним силам України, всім причетним до наближення перемоги нашої держави над рашистськими окупантами! Слава Україні! Слава ЗСУ!

В. ШАНДРИГОСЬ.

На фото: під час нагородження наймолодших лауреатів.

Фото з архіву автора