Успіхів вам, юні мандрівники!

Успіхів вам, юні мандрівники!

Вісімдесятиріччю створення Української повстанської армії та Дню захисників і захисниць України був присвячений цьогорічний чемпіонат області з техніки пішохідного туризму. Ареною змагань став тренувальний майданчик прихильників мандрівок на прилеглій до Тернопільської ЗОШ №16 території.

Варто, мабуть, згадати і про те, що старти стали практичною реалізацією соціального проєкту «Активні парки — локації здорової України!» Тож під час випробувань на дистанціях різного рівня складності юні туристи, звісно, намагалися продемонструвати не тільки властиві для свого віку азарт і жагу до перемоги, а й здобутий уже певний рівень майстерності.

Під час випробувань дистанцією першого класу дівчатами 2011—2012 років народження найкраще це вдалося Ірині Фотуймі з бучацького Центру дитячої та юнацької творчості (ЦДЮТ) «Сузір’я» Чортківського району, керівником якого є Михайло Михайлецький. Другою стала Вікторія Мацелюх із комунального закладу позашкільної освіти (КПЗО) Центру позашкільної Великобірківської селищної ради Тернопільського району (Тарас Серба), третьою ж — Вікторія Пелехата з команди «КРОК» обласного комунального центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді (Сергій Борщ).

Суперечка юнаків натомість завершилася тріумфом Євгена Цапая з «КРОКу», який випередив Захара Мацелюха з Великих Бірок. А третім дістався фінішу Владислав Іващук з команди «Вартові» Почаївського будинку дитячої творчості та спорту Кременецького району Людмила Лещук).

Перегони юнаків і дівчат 2009—2010 років народження засвідчили перевагу Наталії Мацелюх із Великих Бірок і Дениса Левчука з Почаєва. А призові місця дісталися Валентині Кобіті з Бучача і Дарії Білецькій із Почаєва, Максимові Якубовичу з Великих Бірок та Ігореві Барановському з Бучача.

Дистанція другого класу у віковій групі 2008—2010 років народження не стала нездоланною перешкодою для Аліни Левковської та Івана Кутраня з «КРОКу». А призових місць удостоїлися Анастасія Іщук із Почаєва, господарі змагань Христина Чирук, Матвій Андрусик і Дмитро Якимчук.

Нарешті, випробування найстарших (2005—2007 роки народження) засвідчили перевагу тернопільки Адріани Олійник та Андрія Пуківського з Козової. Званнями лауреатів також цілком заслужено можуть пишатися Анастасія Остапишин із Бучача, Михайло Пуківський з Козової, Зоряна Лещишин з обласного центру і Віталій Баула з Великих Бірок.

Організатори туристського фестивалю щиро вдячні всім причетним до його проведення: директорці ЗОШ №16 Руслані Базуновій — за надану територію, виконувачу обов’язків директора обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Віталієві Квасневському — за нагородження лауреатів, керівнику громадської спортивної організації «КРОК» Сергієві Борщу — за збудовану арену змагань і гостинність прийому учасників. І, звісно, видавництву «Школярик» за друковану продукцію, а ПрАТ Добра вода» — за охолоджувальні напої.

Нехай туристичні стежки, наполегливість, здоровий спосіб життя сприяють новим зустрічам юних мандрівників та вдалим стартам на спортивно-туристичних дистанціях. Це буде кроком у формуванні юних особистостей, майбутніх творців самостійної України.

Роман РОМАНИШИН,

завідувач організаційно-масовим відділом Тернопільського обласного комунального центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді.

Фото із соціальних мереж