Ви — наша гордість!

Ви — наша гордість!

Минулої неділі, 9 жовтня, у Ворохті Івано-Франківської області завершилися Всеукраїнські спортивні змагання серед команд сільських та селищних територіальних громад України. Участь у них узяли 260 сільських фізкультурників нашої держави із збірних п’ятнадцяти областей.

Організаторами стали Міністерство молоді та спорту України, Національний олімпійський комітет України, всеукраїнські Асоціація об’єднаних територіальних громад та фізкультурно-спортивне товариство «Колос».

Честь нашого краю захищали прихильники здорового способу життя з Великобірківської селищної територіальної громади Тернопільського району на чолі з її головою Любомиром Ковчем, а також представниками Лілею Ковч, Георгієм Гунтіком, Ольгою Урманець, Христиною Бойко та Оксаною Підборочинською-Семенів. Наші спортсмени продемонстрували свою майстерність у гирьовому спорті, дартсі, шахах, шашках, настільному тенісі і футзалі.

І вже невдовзі після початку баталій новини про успіхи фізкультурників із Тернопільщини, так би мовити, не забарилися. За підсумками турніру з метання дротиків наші земляки перемогли в особистому заліку як серед чоловіків (Олександр Шум), так і серед жінок — Оксана Паламар. Звісно, що і командна суперечка завершилася на користь команди Великобірківської селищної територіальної громади.

Не міг підвести рідну громаду і ветеран шахів Ігор Подольський. У турнірі прихильників інтелектуальної гри зі швидких шахів за швейцарською системою з 20-хвилинним контролем часу заслужено завоював друге місце, набравши 5,5 очка із семи можливих. Поступився переможцю лише половинкою бала. Мав перевагу і у вирішальній партії, але більш ніж 5-годинний марафон, як сам віцечемпіон зізнався, у його віці аж ніяк не сприяв максимальній концентрації.

В активі сільських фізкультурників з Великобірківської селищної територіальної громади також п’яте місце гирьовика Сергія Дулібана й аналогічна позиція у командному заліку після завершення турніру з настільного тенісу.

Та останнє, причому теж надзвичайно вагоме слово, все ж залишилося за збірною з Тернопільщини. На завершення і футбольна команда «Вікторія» стала переможницею турніру з футзалу. Під час зональних змагань майстри шкіряного м’яча з Великих Бірок обіграли колективи із Закарпаття (2:0) і Вінницької областей — 5:0. Хіба у півфіналі конкуренти з Дніпропетровської області мали втіху з того, що поступилися фаворитам лише з різницею в один м’яч — 1:2. Натомість у фінальній зустрічі з командою Саф’янівської сільської територіальної громади на Одещині перевага наших земляків знову ні в кого не викликала сумнівів — 3:1.

Переможцями турніру з футзалу стали Руслан Мирончик, Віталій Паперовський, Станіслав Симчук, Петро Загурський, Владислав Левчик, Михайло Костів, Назар Гудзь і Дмитро Попко.

На завершення, звісно ж, про найбільш приємне. У загальнокомандному заліку всеукраїнських змагань серед сільських та селищних територіальних громад збірній Великобірківської селищної територіальної громади виявилося до снаги набрати 14 очок та вперше стати переможцями престижних стартів. Друге місце завоювала збірна з Одещини, третє — із Чернівецької області.

Ви, без сумніву, наша гордість! Нових успіхів і звитяг!

На фото: сільські фізкультурники Великобірківської селищної територіальної громади після завершення змагань.

Фото із соціальних мереж