Виплатили заборговану заробітну плату

Виплатили заборговану заробітну плату

Контроль за дотриманням роботодавцями чинного законодавства про оплату праці — під пильним наглядом працівників головного управління ДПС у Тернопільській області. Про це нагадали його фахівці.

Так, із початку цього року із керівниками 95-ти підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати та податкових платежів, провели роз’яснювальну роботу. Після цього 91 боржник виплатив понад 17,2 мільйона гривень заборгованої заробітної плати. До бюджету додатково надійшло 3,7 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 8,7 мільйона єдиного внеску.

Оскільки податок на доходи — основний бюджетоформуючий платіж місцевих бюджетів, до контролю за дотриманням законодавства про оплату праці залучаються й органи місцевого самоврядування. Так, з початку року ГУ ДПС в області спільно з органами місцевого самоврядування провели роз’яснювальну роботу з керівниками 161-го підприємства, де заробітна плата виплачувалася у мінімальному чи нижче розмірі. Результатом стало підвищення рівня виплати заробітної плати 142-х із них. Тож додаткові надходження до бюджетів склали 3,9 мільйона гривень, з яких 1,9 мільйона податку на доходи фізичних осіб та два мільйони гривень єдиного внеску.

Доцільність підвищення оплати праці роз’яснили представникам 772-х підприємств та організацій області. Відтак 713 із них підвищили рівень виплати заробітної плати. Тож бюджети отримали 15,3 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 13,4 мільйона єдиного внеску.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області