Податковий аудит виявив порушення

Податковий аудит виявив порушення

Із початку цього року підрозділами податкового аудиту головного управління ДПС у Тернопільській області проведено 256 документальних перевірок, контрольно-перевірочними заходами охоплено 157 суб’єктів господарювання. За результатами встановлених у ході таких перевірок порушень податкового законодавства донараховано до бюджету грошових зобов’язань на суму 9,5 мільйона гривень, — ці кошти вже надійшли до бюджету в повному обсязі.

Також упереджено бюджетне відшкодування з податку на додану вартість на суму 29,9 мільйона гривень.  

Зокрема, у травні працівниками підрозділу податкового аудиту під час проведення документальної позапланової перевірки суб’єкта господарювання виявлено порушення податкового законодавства на суму 6,9 мільйона гривень. Установлено, що товариством безпідставно виведено з обліку залишки товарно-матеріальних цінностей, наявність яких була підтверджена даними проведеної в ході попередньої перевірки інвентаризації.

Документів, які могли б засвідчити факт використання цих цінностей у господарській діяльності до перевірки, не було надано. Як результат, платником на порушення вимог податкового законодавства занижено податкові зобов’язання з ПДВ на суму 4,9 мільйона гривень. Також за рахунок заниження доходу, визначеного за правилами бухгалтерського обліку та завищення витрат, що враховуються при визначенні фінансового результату, перевіркою встановлено завищення від’ємного значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на суму 3,9 мільйона гривень та заниження податку на прибуток на 0,4 мільйона гривень.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області