Екологічний податок за розміщення відходів у спеціально відведених місцях

Екологічний податок за розміщення відходів у спеціально відведених місцях

Податковим кодексом України (ПКУ) передбачено віднесення до платників екологічного податку за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах суб’єктів господарювання, які здійснюють «розміщення відходів» у розумінні підпункту 14.1.223 пункту 14.1 статті 14 ПКУ, як постійного (остаточного) перебування або захоронення відходів у спеціально відведених для цього місцях або об’єктах, на використання яких отримано дозволи уповноважених органів. Про це нагадали в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Відповідно до підпункту 240.1.3 пункту 240.1 статті 240 ПКУ підставою для визначення суб’єкта господарювання платником податку є здійснення таким суб’єктом розміщення відходів власного виробництва або відходів, отриманих у рамках виконання договорів про розміщення відходів.

Оскільки суб’єкт господарювання здійснює тимчасове розміщення побутових відходів (у тому числі контейнерах), що не належать до окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини, то у нього виникають податкові зобов’язання з екологічного податку за розміщення відходів.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області