Дивлюся по телєвізору, як то в тотих політиків шпурляють яйцями, і аж ми серце сі стискає від жалю. Там цілісінький пакет попсували, там решітку, а то й дві.
Людоньки, та ви що собі думаєте, га? Хіба курці так легко яйко знести, аби ви потім ним у всяку нечисть шпурляли? Та то як дитина, тоте яйко. Курка мусить доброго зерна наїстися, води напитися, трави поскубти, мусить виносити, викудкудахкати, кальцію витратити, потужитися моцно і аж тоди знести вам оте чарівне яєчко, що так смакує як саме зо сіллю, так і в пляцках. А ви, такі-сякі, берете яйці й шпурляєте по політиках! Та майте совість і повагу до курей!
Ліпше би взяли курячого посліду, хоча і його шкода, він добре міндобрить у неймовірну спеку огірки. То на заміну могли би взяти вила та й по тих політиках пройтися. Або качалками. Толку було би більше. А так яйця витратили й ніц доброго з тим не вийшло.
Я би таким активістам радив: як не знаєте добре кухні української, як не вмієте пекти-варити, то не беріться до протестів. Ото вийшли колись шахтарі з касками і давай ними по асфальті лупити — ото був гомін. А ще ходили на владу з баняками. Тоже файно погуділи. Ото я розумію протест — будуть вас чути й видіти. А так що ви тими яйцями політикам зробите? Ну, вимастите штани, сорочку, краватку, писок, чуприну — і що далі? Думайте, як тре робити найліпше. Ото я вам дам одного смаколика — пирога з яблук — на яйках, абисьте знали, яка то користь яйці на політиків не викидати (мало вони з нас грошей витягують, то ще й добровільно їм яйці будете віддавати). Дістав тего рецепта від пані Ольги Гуцал з Увислої Гусятинського району.
Берете три штуки курячої продукції, 250 грамів цукру, 200 грамів смальцю і стілько ж маргарини, три столових лижки сметани, їден пакетик ванільного цукру, чайну ложку амоняку і муки, аби тісто до рук не липло й було легоньке. Ділите його на штири частини, з яких вийде два пляцки. Одну частину розкачуєте, викладаєте в змащену олією чи маслом бляшку, на тоте тісто викладаєте нарізані на скибочки яблука (обкачайте їх перед тим у крохмалі чи муці, аби сік не пускали) і накрийте другою частиною тіста, зверху посипавши корицею чи цукром. Печіть, поки не зарум’яніє цукор. Для безпечності поштрикайте тісто сірничком. Тоді беріть компот в їдну руку, кавалок пирога в другу і — смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте