Вільне життя

Пуза, паради і пляцки

Мало знати депутата, міського голову чи якось чиновника як облупленого. На Йордан можна його ще й голого уздріти. Отакво, включаєш новини 19 січня, а тамка парад голих політиків.

Воно то добре цілий рік сі загартовувати, же і взимі годен в ополонці пласкатисі. Нам здорових політиків тре. А то шкода по телевізору сі дивити, як якогось здорованя на хабарі злапали, а він вже на землі лежит, бо його, бачте, то серце прихопило, то бігулька злапала, то шмарклі з носа потекли. І всьо — вже дохтори бігают з крапельницями, медсестри тиск мірают, термометр до писка пхают і нашатир під носа дают.

Тому нам здорових ой як тре. І не тілько тілом, а, як то модно казати, духом. Жеби поменше крали і побільше за народ дбали. Бо мало полізти в зимну воду й показати, який ти морж. Колись у воді хрестилисі і в гріхах сі каяли та обіцяли більше зла не робити. Бо сі хлюпати можна і вдома в мидниці.

Наших же вистачає тілько перед камерами посвітити голим пузом і кілька файних слів сказати. А прийдеш до него на другий день, то вже й забув, як тре по-людськи балакати. Як гавкне, то хоць бери та й назад тікай додому, до плитки. До речі, про плитку. Будемо нинька пекти такий-во смаколик.

Для тіста нам тре 10 яєц, півтори шклянки муки і стілько ж цукру, а ще пів чайної лижки поташу, погашеного оцтом. Білки відділяємо від жовтків. Білки збиваємо, додаємо капку солі і половину цукру. Збиваємо, жеби вийшла густа піна. Тоди окремо збиваємо жовтки з цукром, же нам сі лишив. Акуратно вливаємо білки до жовтків, а тоди поступово додаємо муку і продовжуємо збивати. Тісто має вийти, як густа сметана.Велику бляшку змащуємо олією, тоди посипаємо мукою і виливаємо тісто. Духовку розігріваємо до 200 градусів і ставимо пекти бісквіт на 40 хвилин. Поки він у нас росте, беремсі за масу. Півлітра сметани збиваємо зо шклянкою цукру, додаємо пакетик ванільки. Як маєте в запасі у льосі закручені вишні або черешні — витягуйте, відкрийте і висипте на друшляк, най стікают. Тим часом дивимсі до нашого коржа. Як вистигне, розрізаємо на три частині. Скоро робимо сироп (столову лижку цукру розводимо в 50 мілілітрах теплої води) і ним окроплюємо паланиці. Тоди перемащуємо кажний масою, поверха розкладаємо вишні/черешні. На верхний корж можна зробити помазушку (я вам колись рецепта давав, але ще раз нагадаю: змішати по дві столових лижки сметани, какао, цукру і 50 грам масла, проварити три хвилині, остудити), і нею помацькати верхний коржик.

Смачного!

Ваш пан ЮЗЕК.

Ілюстрація Миколи Пилиповича

Loading...

Про автора

Всеукраїнська незалежна громадсько-політична газета

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

46001
м.Тернопіль
вул.Гетьмана Сагайдачного,9,
+38 0352 235 461
Email: webmaster@vilne.org.ua

Підписка на новини