Основне джерело зростання доходів обласного бюджету

Основне джерело зростання доходів обласного бюджету

У січні-лютому цього року платники Тернопільщини сплатили 667 мільйонів 454,2 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомив начальник головного управління ДПС в області Михайло Яцина.

«Порівняно з аналогічним торішнім періодом надходження платежу зросли на 83 мільйони 673,1 тисячі гривень або майже на 14,3 відсотка», — констатував він.

Із загальної суми податку місцеві скарбниці отримали 498 мільйонів 943,9 тисячі гривень, що на 63,5 мільйона більше, ніж торік у січні-лютому. До державного бюджету платники спрямували 168 мільйонів 510,3 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб. Порівняно з аналогічним торішнім періодом надходження платежу зросли на 20,2 мільйона гривень.

 «Варто зазначити, що в доходах обласного бюджету податок на доходи фізичних осіб займає понад 89 відсотків і є основним джерелом їх зростання», — розповів Михайло Яцина. На думку очільника податкового відомства Тернопільщини, резерви додаткових надходжень податку насамперед пов’язані зі збільшенням офіційно працевлаштованого населення та підвищенням середньої зарплати, легалізацією її реального рівня.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області