Платникам Тернопільщини повернули майже 400 мільйонів гривень ПДВ

Платникам Тернопільщини повернули майже 400 мільйонів гривень ПДВ

За сім місяців цього року бюджетне відшкодування з податку на додану вартість на розрахунковий рахунок заявили 120 суб’єктів господарювання Тернопільщини. Сума, заявлена до повернення, — 418 мільйонів гривень.

Станом на перше серпня платникам податків області вже відшкодовано з держбюджету з урахуванням перехідних залишків попередніх періодів 399 мільйонів гривень податку на додану вартість. За аналогічний торішній період платникам було відшкодовано 302 мільйони гривень.

Після проведених податковими органами області перевірок за 2021 рік упереджено заявлене бюджетне відшкодування ПДВ на вісім мільйонів гривень (за аналогічний торішній період — чотири мільйони гривень).

Станом на початок місяця загальний залишок заявленого не відшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 88 мільйонів гривень, у тому числі 72 мільйони перебувають на стадії перевірок та процедурі бюджетного відшкодування згідно з вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів, а стосовно шістнадцяти мільйонів триває судовий та адміністративний розгляд.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області