Підприємствам Тернопільщини повернули ПДВ

Підприємствам Тернопільщини повернули ПДВ

Про бажання відшкодувати податок на додану вартість у січні-серпні 2021 року повідомили 127 суб’єктів господарювання — юридичних осіб Тернопільщини. Заявлена ними сума бюджетного відшкодування з податку на додану вартість на розрахунковий рахунок склала 481 мільйон гривень, що на 145 мільйонів більше, ніж торік.

«На початок вересня цього року платникам податків Тернопільщини повернули з держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок 461 мільйон гривень податку на додану вартість. Тоді як торік за аналогічний період сума відшкодування складала 345 мільйонів гривень», — розповів начальник головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

Посадовець повідомив, що загальний залишок невідшкодованого ПДВ становить 88 мільйонів гривень, зокрема, 72 мільйони перебувають на стадії перевірок та процедурі бюджетного відшкодування, 16 мільйонів — на стадії судового та адміністративного розгляду.

Із початку року після проведених перевірок податківці упередили дев’ять млн гривень неправомірно заявленого до бюджетного відшкодування ПДВ.

«Загалом на теренах нашого краю платниками податку на додану вартість зареєстровані 2804 юридичні особи. З початку року їхня кількість збільшилася на 62 підприємства або на 2,3 відсотка. Порівняно ж торішніми січнем-серпнем юридичних осіб — платників ПДВ побільшало на тридцять сім або на 1,3 відсотка», — деталізував Михайло Яцина.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області