Найкращі на планеті!

Найкращі на планеті!

У турецькій Анталії нещодавно відбувся чемпіонат світу з універсального бою. Зайвим свідченням того, що один із видів єдиноборств, який донедавна вважався військово-прикладним, стрімко розвивається, є хоча би участь у ньому атлетів із 31-ї країни.

У напружених поєдинках, що складалися з подолання спеціальної смуги перешкод, стрільби, метання ножів і рукопашного поєдинку на татамі, спортсмени збірної України посіли перше місце. Причому у складі нашої команди успішно виступили спортсмени Тернопільської області, які вибороли відразу дев’ять нагород.

Скажімо, у розділі light перше місце серед дівчат вагової категорії до 52-х кілограмів посіла студентка Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка Богдана Малищик. А срібною призеркою в цьому розділі програми у ваговій категорії до 52-х кілограмів серед жінок стала випускниця цього ж вишу Любов Дереш. Чемпіоном у ваговій категорії до 80-ти кілограмів серед чоловіків став Дмитро Патиковський. «Бронзу» ж у ваговій категорії до 65-ти кілограмів під час баталій дорослих виборов ще один майбутній педагог Сергій Качура.

У розділі classic, навпаки — Любов Дереш стала чемпіонкою світу серед жінок, а Богдана Малищик здобула звання віцечемпіонки світу. Чемпіоном у ваговій категорії до 85-ти кілограмів серед чоловіків став Дмитро Пелих. Бронзових же нагород серед чоловіків удостоїлися Сергій Качура (до 65 кг) та Анатолій Костюк (до 90 кг). Причому четверо тернопільських атлетів виконали норматив майстра спорту міжнародного класу.

Услід за збірною України друге місце дісталося команді Азербайджану, третє — Узбекистану.

Наші земляки готувалися до всесвітньої першості під керівництвом голови Федерації універсального бою Тернопільської області Дмитра Патиковського та автора цих рядків.

В. ШАНДРИГОСЬ.

Фото з архіву автора