Бізнес Тернопільщини сплатив майже 2,3 мільярда гривень ПДВ

Бізнес Тернопільщини сплатив майже 2,3 мільярда гривень ПДВ

Упродовж минулого року суб’єкти підприємництва Тернопільщини сплатили до державного бюджету майже 2,3 мільярда гривень податку на додану вартість. Про це повідомив начальник головного управління ДПС в області Михайло Яцина.

«Бізнес сплатив на 8,8 мільйона гривень більше, ніж очікувалося. Порівняно ж з січнем-груднем 2020 року приріст платежу склав 16 відсотків. А це — «плюс» 313,1 мільйона гривень», — деталізував посадовець.

Станом на початок 2022 року на території області перебували 3343 платники податку на додану вартість, з яких 2804 юридичних особи, а 539 — приватних підприємців. Найбільше платників ПДВ зареєстровано в Тернополі — 1588 осіб. Трохи менше таких платників на Теребовлянщині — 166 суб’єктів господарювання.

За словами Михайла Яцини, підвищення якості аналізу надходжень ПДВ, ефективності адміністрування цього платежу та впровадження нової системи моніторингу відповідності податкових накладних критеріям оцінки ступеня ризиків посприяли високим результатам щодо сплати податку.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області