Чи можна платнику єдиного податку подати податкову декларацію через портал «Дія»?

Чи можна платнику єдиного податку подати податкову декларацію через портал «Дія»?

Чи можна платнику єдиного податку подати річну податкову декларацію через портал «Дія»? Про це запитали в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Платники податків для формування та подання податкової звітності в електронному вигляді можуть скористуватися функціоналом електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua), Єдиного вікна подання електронної звітності, а також іншим комерційним програмним забезпеченням.

Крім того, фізичні особи-підприємці — платники єдиного податку 1-3 груп, які:

не мають найманих працівників;

не є платниками ПДВ;

не змінювали групу оподаткування з початку 2021 року;

не перебувають у процесі припинення підприємницької діяльності,

мають можливість подати податкову декларацію платника єдиного податку — фізичної особи-підприємця, сформувавши її на порталі «Дія» (https://diia.gov.ua).

Для цього необхідно зареєструватися чи авторизуватися в кабінеті громадянина за допомогою електронного підпису або BankID. «Дія» перевірить дані платника в реєстрах Державної податкової служби України: якщо підприємець діючий та перебуває на спрощеній системі оподаткування і не зареєстрований платником ПДВ, то подання декларації стане доступним.

Також у мобільному застосунку «Дія» можна створити кваліфікований електронний підпис «Дія. Підпис» і використовувати його для подання декларацій через застосунок. 

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області